Inloopdouche

Inloopdouche

Wij gaan de badkamer verbouwen/renoveren en gaan een inloopdouche maken. Dit is een bekende kreet. Maar wat is nu eigenlijk een inloopdouche.

Doorgaans wordt ermee bedoeld dat de douchevloer gelijke hoogte heeft met de badkamervloer.
Een inloopdouche kun je op verschillende manieren afwerken.

Wanneer een inloopdouche gemetseld is dan is de beleving al snel dat het klein is zodra je erin staat. Je kijkt tegen muren in plaats van door glas. Een inloopdouche van glas heeft tevens het voordeel dat de badkamer groter lijkt. Onderschat niet hoever spatwater komt. Als richtlijn zou je 70 tot 80cm. rondom een persoon kunnen nemen waar het water terecht komt.

Bij een inloopdouche  is het gemakkelijk een plateau of accessoires te hebben waar de shampoo neergezet kan worden. Hierdoor hoeft deze niet op de \'vaak nog natte\' douchevloer te staan.
Bij een douchecabine heb je dichte deuren waardoor de wasem je warm houdt. Bij een inloopdouche welke aan één zijde open is is het daarom extra fijn een regendouche te gebruiken. Een regendouche geeft een bredere straal die het lichaam warm houdt.

Bij een inloopdouche wordt meestal gemaakt van een douchegoot, een ander veel gebruikt artikel is de douchebak. Laat u door Mano goed informeren welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie.